Wat doen we?

Child-Help zet zich specifiek in voor kinderen met spina bifida en hydrocefalie in ontwikkelingslanden. Kort na de geboorte is dat chirurgie.

De rug moet operatief gesloten worden en als de baby een waterhoofd ontwikkelt moet er een shunt geplaatst worden, die het overtollige hersenvocht afvoert. Om kwaliteit van zorg te garanderen vraagt dit training en kwaliteitscontrole van alle betrokkenen: de kinderen, hun ouders, zelfhulpgroepen, verpleegkundigen, kinderartsen, paramedici en chirurgen.

Waar nodig levert Child-Help het ontbrekende medisch materiaal en bij al haar projecten ondersteunt ze lokale oudergroepen. Met lokale partners bouwt Child-Help een programma uit dat deze kinderen en hun families bijstaat gedurende hun verdere leven.

Als deze kinderen tijdig behandeld worden kunnen ze een volwaardig leven opbouwen in het gezin, de buurt en de gewone school.

Child-Help doet aan primaire preventie door foliumzuurtabletten te geven aan (aanstaande) moeders in de projecten en te lobbyen voor voedselverrijking met foliumzuur.

wat doen we

 

Media

HOE KAN JIJ HELPEN?

Steun Child-Help en geef kinderen met een aangeboren handicap in ontwikkelingslanden een eerlijke start.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang het laatste nieuws over Child-Help projecten en rechtstreeks in je mailbox.

CHILD-HELP OP SOCIAL MEDIA