SHIP

SHIP staat voor Spina bifida & Hydrocefalus Interdisciplinair Program. SHIP legt de nadruk op een gecoördineerde aanpak tussen de verschillende partners in zorg: het neurochirurgisch ziekenhuis, het revalidatiecentrum, ambulante klinieken, oudergroepen en de verschillende overheden. Deze zorg moet interdisciplinair zijn en het kind met de handicap centraal stellen.

De zorg dient zich niet alleen te focussen op de specifieke medische noden verbonden aan de handicap, maar ook op de algemene gezondheid van het kind en de ouder(s): HIV, malaria, inclusie, onderwijs en tewerkstelling.

SHIP faciliteert de samenwerking tussen alle zorgverstrekkers. De ouders en oudergroepen staan daarbij centraal. SHIP wil ouders versterken in hun belangrijke taak. Daarom zijn zij, naast alle professionele hulpverleners, bevoorrechte partners in zorg. Zij worden gecoacht om hun kind op te voeden naar mondige en zelfstandige volwassenen.  

Jongeren en volwassenen met spina bifida en hydrocefalie zijn actief betrokken in de ouderwerking en zijn belangrijke rolmodellen voor de jonge kinderen. Daarnaast hebben zij ook een eigen werking los van de ouders.

Om de communicatie tussen de hulpverleners te verbeteren ontwikkelden we een SHIP-paspoort waarin alle belangrijke gegevens staan van het kind en de verschillende interventies door de hulpverleners worden geregistreerd. Dit paspoort blijft in het bezit van de ouders en wordt later van het kind.

HOE KAN JIJ HELPEN?

Steun Child-Help en geef kinderen met een aangeboren handicap in ontwikkelingslanden een eerlijke start.

BLIJF OP DE HOOGTE

Ontvang het laatste nieuws over Child-Help projecten en rechtstreeks in je mailbox.

CHILD-HELP OP SOCIAL MEDIA